موزه ارتباطات (موزه پست و مخابرات)

موزه ارتباطات در خیابان سپه در واقع اولین ساختمان پست ایران می باشد که بین سالهای 1313-1307 هجری شمسی در زمینی به مساحت شش هزار متر مربع و زیر بنای پانزده هزار متر مربع توسط یک معمار ایرانی-گرجی به نام نیکلای مارکف ساخته شده است. این موزه با حضور 120 نفر از نمایندگان ملت و دولتمردان در مورخ 05/05/1313 به نام اداره پست و گمرک افتتاح گردید. سبک معماری این موزه آرت دکو است و از معماری ملی که ترکیبی از معماری هخامنشی، قرینه سازی و استفاده از احجام است بهره برده است. این نوع معماری از زمان پهلوی یکم به وجود آمد. در واقع استفاده از احجام در این نوع معماری از معماری غربی به عاریت گرفته شده و استفاده از ستون های با صلابت از معماری هخامنشی است و ترکیب این دو عنصر زیبایی و شکوه خاصی به ساختمان های اداری بخشیده است. از زمان رضاشاه پهلوی ساختن ساختمان های دولتی و اداری رواج یافت که در همه آنها از معماری ملی استفاده گردیده است. این بنا از سال 1369 بعد از بازسازی بخش گمرکات و امانات پستی مجددا افتتاح گردید و اما در سال 1374 به موزه «پست و تلگراف» تغییر کاربری داد. در سال 1378 به دلیل از رده خارج شدن تلگراف و جایگزین شدن مخابرات و تلفن به جای تلگراف نام این موزه به «موزه پست و مخابرات» تغییر یافت. البته بخش شرقی موزه که در اختیار پست بانک است و کاربری آن متفاوت می باشد.

معماری موزه ارتباطات
این موزه از لحاظ معماری دارای یک سر در باشکوه در خیابان امام خمینی است که از سه قسمت تشکیل یافته است. دربی هلالی شکل در وسط قرار گرفته است و روی آن یک نیم طبقه قرار دارد. در دو سمت درب ورودی اصلی، دو ستون شش ضلعی برجسته با سرستون های کله گاوی وجود دارد که به سبک ستونهای تخت جمشید ساخته شده است. ساختمان پست دارای دو طبقه و یک زیرزمین است. در این دو طبقه 8 غرفه با مضامین مختلف وجود دارد. این موزه دارای سه ورودی شمالی، جنوبی و شرقی است. ورودی های طاقی شکل و سقف های بلند و تقارن هندسی از جمله خصوصیات برجسته معماری این موزه می باشد. غرفه مرکزی در طبقه اول روش های حمل محموله مانند ارابه، ماشین سه چرخه و هواپیما، نقشه های پستی و هدایای سایر کشورها را به همراه تندیس چند پستچی به نمایش گذاشته است. در سالن اصلی تمبرهای داخلی از قاجاریه تا کنون به نمایش گذاشته شده اند و کلیشه های ساخت این تمبرها هم در این سالن وجود دارد که در میان آنها کلیشه احمد شاه نیز به چشم می خورد. در یکی از این غرفه ها عکس 72 وزیر پست و تلگراف از ابتدا تا کنون به نمایش گذاشته شده است. راهروی طبقه اول مملو از عکس کارمندان اداره پست از قاجار تا به امروز می باشد. در راهروی طبقه اول بخش اداری، کتابخانه، فروشگاه تمبر و منابع مربوط به ارتباطات به زبان های فارسی، انگلیسی و فرانسه قرار گرفته است.
طبقه دوم به غرفه های اول و دوم مخابرات، یک سالن اجتماعات 100 نفره و غرفه تمبر بین الملل اختصاص یافته است. در غرفه یک وسایل ارتباطی قدیم تا جدید به نمایش گذاشته شده است. وسایلی نظیر مورس، تلگراف، تیر و سیم، فاکس، ماهواره زهره و غیره. در غرفه دو دستگاههای تلفن مغناطیسی صد شماره ای، میز سوئیچ برد، دستگاههای گیرنده و فرستنده، تلفن بی سیم و از این قبیل به نمایش گذاشته شده اند. در غرفه تمبر بین الملل تمبرهای مربوط به صد و سی کشور جهان به نمایش گذارده شده است.

ثبت ملی
این اثر در تاریخ 25/12/1379 با شماره 3500 به ثبت ملی رسیده است.

دسترسی به موزه پست و مخابرات
با وسیله نقلیه شخصی: موزه ارتباطات در خیابان امام خمینی رو به روی خیابان خیام قرار گرفته است.
مترو: با استفاده از خط 1 مترو در ایستگاه امام خمینی از قطار پیاده شوید. با 200 متر پیاده روی به موزه ارتباطات خواهید رسید.
اتوبوس: نزدیک ترین ایستگاه اتوبوس به موزه ارتباطات ایستگاه اتوبوس پارک شهر می باشد. با اتوبوس هایی که در این ایستگاه توقف دارند به راحتی می توانید خودتان را به موزه ارتباطات برسانید.

◉ آدرس: تهران، خیابان امام خمینی (ره) جنب سردر باغ ملی، محوطه میدان مشق

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

- مطالب مرتبط -

«موزه گردی»

تجریش پلازا

در بخش‌های گوناگون با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران ...

فراخوان

مجموعه‌ای از رویدادها و فراخوان‌های تهران با موضوعات گوناگون

مجله آنلاین

راهنمای خرید بهترین کالاها و انتخاب برترین خدمات در تهران ...

سینما

نمایش جذاب‌ترین فیلم‌ها و انیمیشن‌های سینمایی جهان

تئاتر

مجموعه‌ای ویدئویی و دیدنی از اجرای نمایش‌ها و تله تئاتر

رادیو پادکست

مجموعه‌‌ای شنیدنی از موزیک، آهنگ و پادکست‌های صوتی

تلویزیون پلاس

مجموعه‌ای تماشایی از مستند وسریال‌های تلویزیونی و برنامه‌های جالب و دیدنی

کتابخانه

مجموعه‌ای صوتی و شنیداری از برترین کتاب‌های جهان

کنسرت

مجموعه‌ای دیدنی از اجرای کنسرت‌ها و موزیک ویدئوهای ایرانی و خارجی

بازی سرا

مجموعه‌ای جذاب و سرگرم‌کننده از بازی‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جهان گردی

مجموعه تور مجازی و دیدنی از جاذبه‌های گردشگری ایران و جهان

مراکز و مشاغل

آشنایی با مراکز، مشاغل و کسب و کارهای گوناگون

مراکز خدمات شهری و دولتی

آدرس و تلفن مراکز و نهادهای خدمات شهری و دولتی در تهران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

error: Alert: Content is protected !!