باغ و عمارت عین الدوله

کمتر کسی است که اسم عمارت عین الدوله را شنیده باشد چون اکنون این عمارت را در تهران با نام نگارخانه برگ می شناسند. اما این عمارت گذشته ای داشته است. شاید باور نکنید اینجا زمانی محل برگزاری کنفرانس تهران بوده است. زمانی چرچیل، روزولت و استالین سه دیکتاتور بزرگ دنیا در این عمارت شبی را صبح کرده اند و سرنوشت جنگ جهانی دوم و دنیا را در تهران مشخص کرده اند.

تاریخچه عمارت عین الدوله
عمارت عین الدوله زمانی اقامتگاه تابستانی عین الدوله وزیر سه پادشاه قاجاری ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و احمد شاه بود. در اواخر سلطنت قاجار این عمارت و باغش را برای گذراندن در تابستان ساخت. در بدو ورود به این عمارت با مجسمه گاوی رو به رو می شویم که در حال معلق زدن است و پرنده ای می خواهد روی دمش بنشیند. مجسمه حکیم عمر خیام هم بر روی سکویی بین دو دستگاه پله های ورودی عمارت در دو طرف دیده می شود که از روی کتابش می توان به هویتش پی برد. مجسمه عبید زاکانی و مجسمه های داستان معروفش پدر، پسر و الاغشان نیز در باغ این خانه وجود دارد. این عمارت هم مانند همه عمارتهای قاجاری دارای تالار آیینه، استخر و باغ های فراوان بوده که در حال حاضر تخریب گردیده است. بعد از اینکه قاجاریه سرنگون شد این عمارت محل سکونت خانواده بصیرالدوله یا هروی شد که در زمان پهلوی دوم دختر هروی این عمارت را به حکومت واگذار کرد. این عمارت تا سال 1376 متروکه بود که بعد از شناسایی به ثبت ملی رسید و تعمیر شد و در سال 1386 به مناسبت افتتاح صدمین سال شهرداری تهران افتتاح گردید. عمارت این باغ در حال حاضر کاربرد اداری دارد و امکان بازدید از اتاق های آن وجود ندارد فقط همه روزه می توان از محوطه باغ بازدید کرد.

ثبت ملی
این اثر در 04/04/1377 با شماره 2042 به ثبت ملی رسید.

دسترسی
وسیله نقلیه: برای رفتن به عمارت عین الدوله یا نگارخانه برگ باید اول از اتوبان امام علی شمال وارد اتوبان صیاد شیرازی شوید از آنجا به خیابان پاسداران و بعد به میدان هروی بروید. وارد خیابان وفامنش بشوید سپس به خیابان جمالی بپیچید. در این خیابان ساختمان عین الدوله با شماره 17 قرار گرفته است.
مترو: با استفاده از خط 3 مترو در ایستگاه حسین آباد از قطار پیاده شوید. به طرف میدان هروی بروید. در اول خیابان وفامنش تاکسی سوار شوید و سر خیابان جمالی از تاکسی پیاده شوید با چند دقیقه پیاده روی به نگارخانه برگ می رسید.

◉ آدرس: تهران، پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، شماره ۱۷

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

- مطالب مرتبط -

«تاریخ گردی»

error: Alert: Content is protected !!