خانه موزه بازار

خانه موزه بازار در میدان امام خمینی، یکی از خانه‌های زیبا و سنتی تهران است. این خانه 150 سال قدمت دارد و بسیار هنرمندانه طراحی و ساخته شده است. در واقع زیبایی و نحوه خاص معماری این بنا، ویژگی منحصربه‌فرد آن است.

با قدم زدن در اطراف و کوچه‌های دور و بر، می‌توانید خانه‌های قدیمی و زیبای دیگری را هم ببینید. این خانه در اصل متعلق به سلطان‌بیگم خواهر زن احمدشاه قاجار بوده است. در این مقاله شما را با این خانه موزه دیدنی آشنا می‌کنیم. با فانزی همراه باشید تا عمارت سلطان بیگم تهران را بهتر بشناسید.

تاریخچه خانه موزه بازار

خانه سلطان بیگم، در طول سال‌ها دست به دست چرخیده است. این موزه در منطقه 12 تهران قرار دارد. می‌توان گفت در حال حاضر، تهران دوره قاجار به همین منطقه ختم شده است. با گذشتن از کنار بناهای مخروبه و قدیمی، متوجه می‌شویم که این منطقه قدمت زیادی دارد. اما متاسفانه به هیچ کدام از خانه‌ها به اندازه این موزه، رسیدگی نشده است. این خانه در ابتدا متعلق به یک بانوی قجری بوده است.

ایشان بیگم سلطان شجاعی، همسر یکی از تفنگداران سطلنتی و خواهر زن احمدشاه بوده است. بعدها این خانه به خانواده‌ای به نام نیرنما فروخته می‌شود. پسر سلطان بیگم این کار را در سال 1326 انجام می‌دهد. این مکان در سال 1376 توسط شهرداری خریده می‌شود و طی زمان به خانه موزه تبدیل می‌شود. با تماشای این خانه به راحتی متوجه می‌شویم که با گذشت این همه سال و ایجاد تغییرات، هویت قاجاری خانه از بین رفته است.

در واقع تنها حوضخانه و تالار آینه، نشان‌دهنده بخش‌ تاریخی خانه هستند. البته این نگه‌داری دقیق نیز توسط آقای نیرنما انجام شده است. طبق گفته‌های فرزندان ایشان، هیچ کس حق ورود به این تالار را نداشته است. به همین دلیل، این بخش از خانه، بسیار سالم باقی مانده است.
جالب است بدانید که طی سال‌های 46-48، خانواده استاد شهرام ناظری در این خانه سکونت داشته‌اند. ایشان در آن سال‌ها سرباز بوده‌اند. به دلیل علاقه‌ای که آقای نیرنما به استاد و صدایش داشتند، یک ساز قدیمی به او هدیه می‌دهند.

قدم زدن در خانه موزه بازار

قدم‌ زدن در فضای قدیمی و سنتی این خانه و کوچه‌باغ‌های اطراف آن، حسی بی‌نهایت لذت‌بخش دارد. حتما از جای جای این خانه موزه و اطراف آن دیدن کنید. می‌توانید از هر قسمت که مایل باشید، عکس بگیرید. ثبت این تصاویر زیبا در فصل بهار، خاطره‌ای به یاد ماندنی برایتان خواهد گذاشت.
مناسب‌ترین زمان بازدید از خانه موزه بازار

بهترین زمان بازدید از این خانه موزه، بهار و زمان طراوت هوای پاک نوروزی است. ساعت بازدید خانه موزه بازار روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 الی 17 و پنج شنبه‌ها از 9 الی 13 است. حتی بازدید از این خانه رایگان است.

چطور خانه موزه بازار برویم؟

می‌توانید با ماشین شخصی، مترو یا اتوبوس به خانه فرهنگ بازار بروید. اگر با مترو بروید، مشکل جای پارک نیز ندارید. می‌توانید سوار مترو شوید و در ایستگاه‌های ملت یا امام خمینی پیاده شوید.

با کمی پیاده‌روی به خانه سلطان بیگم خواهید رسید. اگر می‌خواهید با اتوبوس به این مکان بروید، سوار اتوبوس شوید و در ایستگاه سعدی پایانه هاشم آباد-اتابک پیاده شوید. این ایستگاه تنها 250 متر تا موزه فاصله دارد.

◉ آدرس: تهران، میدان امام خمینی، خیابان امیرکبیر، خیابان ناظم الطبا جنوبی، کوچه حشمتی، کوچه کمالی، پلاک 20

.
منابع:
گوگل مپ | https://www.google.com/maps
ویکی پدیا فارسی | https://fa.wikipedia.org
توریستگاه | https://www.touristgah.com
سیری در ایران | https://seeiran.ir

- مطالب مرتبط -

«موزه گردی»

تجریش پلازا

در بخش‌های گوناگون با موضوعات فرهنگی، علمی، ادبی، سرگرمی

تهران گردی

راهنمای جامع و معرفی جاذبه‌های گردشگری تهران ...

فراخوان

مجموعه‌ای از رویدادها و فراخوان‌های تهران با موضوعات گوناگون

مجله آنلاین

راهنمای خرید بهترین کالاها و انتخاب برترین خدمات در تهران ...

سینما

نمایش جذاب‌ترین فیلم‌ها و انیمیشن‌های سینمایی جهان

تئاتر

مجموعه‌ای ویدئویی و دیدنی از اجرای نمایش‌ها و تله تئاتر

رادیو پادکست

مجموعه‌‌ای شنیدنی از موزیک، آهنگ و پادکست‌های صوتی

تلویزیون پلاس

مجموعه‌ای تماشایی از مستند وسریال‌های تلویزیونی و برنامه‌های جالب و دیدنی

کتابخانه

مجموعه‌ای صوتی و شنیداری از برترین کتاب‌های جهان

کنسرت

مجموعه‌ای دیدنی از اجرای کنسرت‌ها و موزیک ویدئوهای ایرانی و خارجی

بازی سرا

مجموعه‌ای جذاب و سرگرم‌کننده از بازی‌های آنلاین با موضوعات گوناگون

جهان گردی

مجموعه تور مجازی و دیدنی از جاذبه‌های گردشگری ایران و جهان

مراکز و مشاغل

آشنایی با مراکز، مشاغل و کسب و کارهای گوناگون

مراکز خدمات شهری و دولتی

آدرس و تلفن مراکز و نهادهای خدمات شهری و دولتی در تهران

منابع

منابع تصاویر و مطالبی که به صورت بازنشر جهت ارتقای سطح دانش و اطلاعات عمومی بصورت رایگان قرار داده شده اند

قوانین

مجموعه ضوابط و قوانین استفاده کاربران و مخاطبان محترم

error: Alert: Content is protected !!